Екс-ректор НМУ ім.Богомольця штурмує будинок разом з прихильниками (ВІДЕО)

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що колишній ректор Національного медичного університету імені Богомольця Катерина Амосова разом з прихильниками штурмує адміністративна будівля навчального закладу.
На сторінці міністерства в Facebook також опубліковано відео спроби штурму. На відео видно бійку в приміщенні вузу і бійку.

Саме зараз відбувається штурм адміністративної будівлі НМУ ім. О.О. Богомольця. Це спроба екс-ректорки Катерини Амосової та її прихильників потрапити до університету. Така спроба вторгнення є протизаконною. Катерина Амосова була ознайомлена з наказом про своє звільнення керівництвом університету 10 січня 2019 року і наразі не має жодних повноважень. Додатково відомча служба разом з Катериною Амосовою відповідно до законодавства України мали звернутись до МОЗ України, а не адміністрації університету, як до органу, який видавав акт про поновлення та звільнення. Нагадаємо, що державні виконавчі служби зобов’язані повідомляти МОЗ України як засновника та власника державного університету про здійснення будь-яких виконавчих проваджень у державному університеті, зокрема, про плани захоплення та блокування університету державними виконавцями. Наразі таких повідомлень до МОЗ України не надходило. Слідкуйте за новинами.

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Esmaspäev, 14. jaanuar 2019

“Катерина Амосова була ознайомлена з наказом про звільнення керівництвом університету 10 січня 2019 року і зараз не має ніяких повноважень”, – зазначили в МОЗ.
2 квітня 2018 року Амосову звільнили з посади ректора медуніверситету імені Богомольця після зриву іспиту для майбутніх стоматологів, – інформує НВ.
Вона назвала рішення МОЗ зведенням особистих рахунків керівництва відомства з медучреждением.
Амосова відновилася на посаді через суд, після чого 1 жовтня 2018 року МОЗ вдруге звільнив її.
У грудні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відновив Амосову на посаді.

Next Post

Пожежа в Лаврі

Пн Січ 14 , 2019
В будівлі Лабораторного корпусу, що належить Києво-Печерській Лаврі сталася пожежа.  Про це повідомляє ІНФОРМАТОР. Займання розпочалося на даху будівлі, пожежники довго не могли отримати доступу до вогню через броньовані двері. Зазначається, що зараз на місці працюють одинадцять одиниць спецтехніки. Постраждалих внаслідок пожежі наразі немає. В будівлі, яка охоплена пожежою, використовані дерев’яні […]

Можливо ви пропустили?