“Новорічний подарунок”: люди по всій Україні можуть залишитися без води з 1 січня

1 січня 2019 року водоканали по всій країні можуть залишитися без електроенергії, в результаті чого буде припинено подачу води в будинки і квартири жителів України.
Про це повідомили в прес-службі КМДА.
Як зазначили у відомстві, такі тривожні зміни в роботі підприємств пов’язані з введенням в силу закону «Про ринок електричної енергії», згідно з яким водоканали повинні надавати постачальникам електрики 100% передоплати. Для цього до 1 січня підприємствам потрібно укласти нові договори з енергопостачальними організаціями. У разі, якщо договорів не буде, водоканали по всій країні залишаться без електрики, передає Фраза.
На поточний момент повну передоплату водоканали надати не можуть, адже зараз тарифи підприємств, що постачають жителів України водою, не покривають витрати на електроенергію. Крім того більшість водоканалів все ще не отримали від держави компенсацію за різницю в тарифах. З бюджету також досі не надійшли гроші для погашення пільг і субсидій населення.
Зараз водоканали України повинні за електроенергію близько 5,8 мільярда гривень. Плюс до всього переважна більшість водоканалів увійде в новий рік без договорів з постачальниками електрики, в результаті чого їх можуть відключити від електроенергії в будь-який момент.

Next Post

Запуск електронного квитка в Києві знову перенесли

Пт Гру 21 , 2018
У мерії не змогли назвати точні терміни запуску системи оплати електронним квитком. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що система поки тестується. При цьому градоначальник зазначив, що весь комунальний транспорт міста вже обладнаний валідаторами для зчитування електронного квитка, передає Статус Кво. Систему оплати проїзду електронним квитком неодноразово переносили. Її планували ввести […]

Можливо ви пропустили?