У Солом’янському районі перейменували вулицю

Депутати Київської міської ради прийняли рішення про перейменування вулиці Курській на вулицю генерала Генадія Воробйова в Солом’янському районі.
Її назвали на честь видатного українського військовослужбовця, генерал-полковника, кандидата історичних наук і начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.
Раніше, з 23 жовтня по 23 грудня 2017 року, на єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва в спеціальній рубриці Е-МІСТО – “Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів” проходили громадські обговорення щодо перейменування. Там кожен громадянин міг ознайомитися із запропонованим проектом рішення, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту.
Нагадаємо, що ця вулиця, пролягає від Повітрофлотського проспекту до вулиці Ушинського, виникла на початку 50-х років ХХ століття під назвою 492-я Нова. Інша назва – Курська – отримала в 1953 році. Втім, на вулиці є і більш давні забудови: будинки № 1/26, 3 і 5 побудовані між 1914 і 1918 роками як житло для викладачів Миколаївського артилерійського училища (нині – Національний університет оборони України).

Next Post

В Україні офіційно відзначатимуть день народження Степана Бандери

Ср Гру 19 , 2018
Верховна Рада України прийняла постанову про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв 2019 року.  За відповідне рішення сьогодні, 18 грудня, проголосували 232 народних депутатів, – повідомляє Вголос. Зазначається, що 2019-го в Україні офіційно відзначатимуть 140 визначних дат, серед яких і річниця від Дня народження Степана Бандери. “1 січня — 110 років із […]

Можливо ви пропустили?