У Раді проходить виставка “Чорнобиль – територія змін”

Державне агентство України з управління зоною відчуження до Дня ліквідатора проводитиме з 18 по 21 грудня виставку “Чорнобиль – територія змін” на першому поверсі кулуарів Верховної Ради.

Експозиція “Чорнобиль – територія змін” – це розповідь героїчної історії ліквідації Чорнобильської аварії від 1986 року до сьогодні, а також – процеси перетворення зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС з місця глобальної екологічної катастрофи на територію інновацій, сучасних технологій та відродження дикої природи.

Головним акцентом виставки є люди, які з часу аварії працюють у зоні відчуження в надважких та життєво небезпечних умовах. Щодня довгий та складний шлях ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи допомагають долати понад 6000 працівників. Серед них більше 1000 ліквідаторів, які розпочали цю непросту працю ще 32 роки тому. Для України їх досвід та знання є безцінним науковим надбанням.

Експозиція складається з тематичної фотовиставки та інтерактивної частини, де представлено сьогоднішній стан промислових об’єктів, флори і фауни та сучасних наукових досліджень у зоні відчуження, а також 3D модель нового безпечного конфайнмента, елементи віртуальної реальності з середини Арки, один з можливих способів процесу демонтажу нестабільних конструкцій об’єкта “Укриття” й додаток доповненої реальності “Арка AR”.

У експозиції використано фото Європейського банку реконструкції та розвитку, Міністерства екології та природних ресурсів України, ДСП “Чорнобильська АЕС”, ДНДУ “Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології” та українських фотомитців Олександра Сироти, Дмитра Демішева та Дениса Вишневського, а також технічні розробки спеціалістів ДСП “Чорнобильська АЕС”.

Нагадаємо, сьогодні, 18 грудня, у Верховній Раді вивісили банер із закликом притягнути до відповідальності кума Путіна Віктора Медведчука.

Фото – Роман Пєтушков

Джерело: ІНФОРМАТОР

Next Post

«Агента Путіна – під суд!»: у Раді з’явився банер з Медведчуком

Вт Гру 18 , 2018
У Верховній Раді вивісили банер із закликом притягнути до відповідальності кума Путіна Віктора Медведчука. Про це повідомляє кореспондент видання ІНФОРМАТОР. Транспарант з написом «Агента Путіна Медведчука – під суд!» вивісили перед парламентською трибуною, з якої виступають народні депутати. Під час засідання Ради виступив лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, закликавши […]
Верховна рада

Можливо ви пропустили?