День святого Миколая: куди сходити з родиною в Києві

19 грудня в Україні традиційно відзначають День святого Миколая – свято, в який, згідно з повір’ями, святий спускається на землю і допомагає знедоленим. Цей день також став улюбленим святом у дітей: під подушкою або в спеціальному шкарпетці слухняна дитина обов’язково знайде подарунок.
Традиційно, до Дня святого Миколая завершується підготовка до новорічних свят, а в повітрі починає витати дух чарівництва.

Відкриття головної ялинки країни

Де: Софійська площа
Коли: 19 грудень
Ялинка заввишки близько 25 метрів буде прикрашена 1000 іграшок, а на самій площі буде розміщено близько трьох кілометрів гірлянд. Навколо ялинки також буде встановлено екран, за допомогою якого відвідувачі ярмарку зможуть передати привіт своїм близьким.

Різдвяне містечко

Де: Софійська та Михайлівська площа
Коли: 19 грудень-14 січня
На Софійській площі встановлюють сцену для виступів українських виконавців і організовують майданчики для Селфі. На Михайлівській площі розміщується Місто Розваг.

Резиденція святого Миколая

Де: Велика лаврська дзвіниця
Коли 30 листопада – 25 січня
Вартість: 100-150 гривень
Всі бажаючі зможуть побувати в альтанці бажань, написати лист святому Миколаю і навіть зустрітися з ним особисто. Передбачено також проведення майстер-класів.

Зустріч зі святим Миколаєм

Де: Національний музей архітектури та побуту в Пирогово
Коли: 10-23 грудня
Вартість: 100-200 гривень
На відвідувачів чекає цікава екскурсія, під час якої можна познайомитися з новорічно-різдвяними традиціями, різдвяними прикрасами і атрибутами, таємницями стародавніх оберегів і стародавніх обрядів. Після екскурсії на дітей чекає казкова зустріч зі святим Миколаєм. Також у святковій програмі – навчання колядок, танців, ігор.

Головна резиденція святого Миколая

Де: «Мамаєва слобода»
Коли: 4-23 грудня
У резиденції приймають листи до святого Миколая, а сам святий особисто приймає всіх бажаючих. Разом з дітьми випікає в печі друковані пряники – «миколайчики».

Next Post

У Києві на мітинг вийшли два десятки повій (відео)

Пн Гру 17 , 2018
Протестувальниці вимагають пом’якшити відповідальність за заняття проституцією. Акція протесту трудівниць секс-індустрії відбулася на Михайлівській площі у центрі Києва. Про це повідомляють «Вести». На мітинг вийшло близько двох десятків жінок. Приховуючи свої обличчя, протестувальниці намагалися привернути увагу влади до своїх проблем. Одна з головних вимог — переведення діяльності повій у правове […]

Можливо ви пропустили?