Помeр один з лідерів “Рeволюції на граніті”

Помер український громадський діяч Ігор Коцюруба, який був учасником “Революції на граніті”.

“Помер Ігор Коцюруба. Ми всі(братчики та уесесівці) пам’ятаємо його як того Жовтня 90-го: сміливим, активним, революційним, борцем за Незалежність України… Спочивай з миром. Співчуття рідним і близьким. Студентське Братсвто та УСС сумують за всіма, хто нас покидає.”, – написав у Facebook Олесь Доній.

Ігор Коцюруба народився 11.09.1965 року на Луганщині в сім’ї репресованих, що поверталися з заслання на Галичину.

Він брав активну участь у “Революції на граніті” у жовтні 1990 року у Києві та був її співголовою наметового містечка. 11 жовтня 1990 року він серед інших взяв участь у прес-конференції керівництва наметового містечка, а пізніше на ІІ зборах Народного Руху виголисив заяву молодіжних оргвнізацій.

У 2004 році під час Помаранчевої революції був комендантом наметового містечка на Майдані та був членом громадянської кампанії “Пора!”.

Був активним учасником Революції Гідності. Навесні 2014-го деякий час очолював “Правий сектор” у Львівській області. Згодом очолив афганську сотню і зайнявся люстрацією посадовців, котрі себе скомпрометували під час Революції Гідності.

Next Post

Ожеледиця і сніг: синоптики розповіли про морозну тиждень Миколи в Україні

Пн Гру 17 , 2018
В Україні наступний тиждень, включаючи день Святого Миколая 19 грудня, буде морозною, з ожеледицею на дорогах і снігом в західних областях. Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко в Facebook, – передають ЗМІ. “Найближчої ночі, 17 грудня, температура повітря складе -5-9 градусів, на північному сході до -10-13 градусів. Вдень у понеділок […]
Погода

Можливо ви пропустили?