Сосни та ялинки перед Новим роком у Києві охоронятимуть патрулі

У Києві на території лісів патрулюватимуть мобільні групи працівників лісової охорони комунальних лісопаркових господарств та міського декоративного розсадника “Теремки”.

Таким чином хочуть вберегти хвойні насадження від вирубки на новорічні свята, повідомляє Сегодня.

Зазначається, що комунальні лісгоспи почали продавати новорічні ялинки. Їх виготовляють на спеціальних плантаціях або при проведенні рубок для формування й оздоровлення лісів. Ялинки можна купити за адресами: вулиця Святошинська, 24 (КП “Святошинське ЛПГ”), вул. Новоросійська (Опришківська), 35 (КП “Дарницьке ЛПГ”). Ціни за ялинку стартують від 66 гривень.

В управлінні КМДА підкреслили, що штраф за незаконну вирубку хвойних дерев становить від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 гривень), а для посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів (119-204 грн).

Якщо ж насадженням завдано істотної шкоди, або якщо вирубка відбувалася в заповідниках, на територіях природно-заповідного фонду або в інших особливо охоронюваних лісах, то штраф становитиме від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів (5100-8500 грн) доходів громадян. Можливий також арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Next Post

В Киеве сегодня перекроют движение на мостах

Вт Гру 11 , 2018
В Киеве, во вторник, 11 декабря будет ограничено движение по двум мостам. Об этом сообщает пресс-служба коммунальной корпорации «Киевавтодор» на своей странице в Facebook. В частности, движение по Северному мосту будет ограничено в первой полосе в направлении жилого массива Троещина с 10:00 до 17:00. Также с 11:00 до 16:00 будет частично ограничено […]

Можливо ви пропустили?