Степану Бандері можуть повернути звання Героя України

Депутати Верховної Ради України зареєстрували проект постанови, згідно з якою, провідникові ОУН Степану Бандері хочуть повернути звання Героя України.

Відповідний проект про звернення до президента України щодо повернення звання Бандері зареєстрували у парламентів 5 грудня.

За повернення звання Героя України Бандері виступули 21 депутат, серед них представники різних фракцій.

Проект постанови має розглянути Комітет з питань культури і духовності.

Зазначимо, в Україні Степану Бандері уже присвоювали звання Героя України. У січні 2010 року президент Віктор Ющенко наприкінці своєї каденції підписав відповідний указ про присвоєння Бандері звання Героя України (посмертно). Тоді нагороду з рук Ющенка отримав онук Бандери — Степан Бандера.

Однак, у квітні того ж року, після перемоги на президентських виборах 2010 року Віктора Януковича, Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким визнав незаконним присвоєння Бандері відповідного звання. Суд аргументував своє рішення тим, що звання Бандері видали з порушенням закону.

Next Post

Археологи знайшли у Києві майже 2 кілограми срібних монет

Чт Гру 6 , 2018
Археологи виявили на території заповідника “Стародавній Київ” близько 2 кг срібних монет. Про це повідомив директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк на своїй сторінці у Facebook. “Близько 2 кг срібних монет номіналом 1 рубль, 50/20/10 копійок, у підвалі знесеної у 70-ті роки ХХ ст. будівлі на території заповідника “Стародавній […]

Можливо ви пропустили?