У «Київавтодорі» поскаржилися на циган, які забруднюють залізничний вокзал «Південний»

У КП ШЕУ Солом’янського району КК «Київавтодор» висловили невдоволення діями ромів, які періодично забруднюють зону відпочинку на Південному залізничному вокзалі.

Про це йдеться у повідомленні КП на сторінці у Facebook.

«Територію для відпочинку на Південному залізничному вокзалі «приватизувала» група ромів (циган). Після себе вони постійно залишають бруд, сміття та інші продукти життєдіяльності. Справляти природні поклики їм зручно у підземному пішохідному переході», – обурилися в «Київавтодорі».

Там повідомили, що працівники КП ШЕУ Солом’янського району КК «Київавтодор» вже в котрий раз зверталися до патрульної поліції, яка періодично проводить рейди та розганяє порушників, але «через деякий час цигани повертаються і все починається знову».

Раніше повідомлялося, на території залізничного вокзалу «Південний» у Києві близько 50 ромів розбили новий табір.

Нагадаємо, 7 червня активісти розгромили табір ромів в Голосіївському парку та очистили його від сміття. Окрім того, ще один табір демонтували в Святошинському районі Києва.

Зазначимо, що це не перший ромський табір на столичному залізничному вокзалі. Раніше мешканці Солом’янського району закликали правоохоронців хоч якимось чином відреагувати на поселення циган на київському вокзалі. Також кияни просили ЗМІ звернути увагу на цю проблему.

Журналісти ІНФОРМАТОРа у своєму розслідуванні з’ясували, що окрім регулярного оселення ромів, залізничний вокзал у Києві має чимало інших проблем, на які варто звернути увагу. Так, на сходах відсутні пандуси для інвалідних візків, а ліфти для підйому чи спуску людей з обмеженими можливостями не передбачені.

Після виходу матеріалу, користувачі соцмереж одразу критично відреагували на стан інфраструктури київського вокзалу. У коментарях багато хто звертав увагу і на порушення санітарних норм, і на незаконну торгівлю, яку розгорнули майже у центрі столиці.

Крім того, столичній владі варто було б звернути увагу на злочини, які регулярно стаються на території вокзалу. Лише за першу половину 2018-го року на головному залізничному вокзалі Києва сталося 23 пограбування та 78 крадіжок особистого майна пасажирів.

Журналісти ІНФОРМАТОРа вкотре заликають міністра інфраструктури Володимира Омеляна, керівника ПАТ “Укразалізниця” Євгена Кравцова та міського голову Києва Віталія Кличка розібратися з проблемами залізничного вокзалу. Адже це одне з перших місць, яке відвідує гість міста або іноземний громадянин. І його перші враження важливі, оскільки формують ставлення до столиці України.

Next Post

Замок на бульваре Шевченко: Забытое величие киевского здания

Пн Чер 11 , 2018
На углу бульвара Тараса Шевченко 36 и улицы Михаила Коцюбинского 16 находится дом, построенный аптекарем Николаем Фрометтом в 1883 году в качестве доходного. Своим внешним видом здание напоминает замок. Его архитектором выступил киевский зодчий В. Николаев. На первом этаже работает аптека, которая находится в помещении, где располагалась фармацевтическая лавка господина […]
Бульвар-Шевченко-36

Можливо ви пропустили?