Вищий госпсуд визнав незаконною забудову урочища “Бичок”

Вищий господарський суд скасував рішення суду перших інстанцій про законність забудови урочища Бичок у Національному природному парку “Голосіївський” у Києві.

Про це повідомляє сайтГенпрокуратури.

“26.07.2017 Вищим господарським судом скасовано рішення судів першої та апеляційної інстанцій у частині відмови в задоволені позовних вимог Національного природного парку “Голосіївський”, а справу передано на новий розгляд до Господарського суду Києва”, – сказано в повідомленні.

У 2010 році Київрада поза волею дійсного власника передала в оренду ТОВ “Авеста-Буд” під забудову майже 3 га земель природно-заповідного фонду, які входять в межі Нацпарку “Голосіївський”.

“На земельних ділянках природно-заповідного фонду забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає її використанню за цільовим призначенням, такі землі можуть вилучатися лише за погодженням Верховної Ради”, – додали у ГПУ.

Прокуратура Києва вступила у розгляд справи за позовом Національного природного парку “Голосіївський” та громадської організації “Корчувате – наш дім” про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, що розташована на Столичному шосе (урочище Бичок), і повернення земельної ділянки.

Next Post

В Киеве открылся первый супермаркет пива

Вт Сер 8 , 2017
В Киеве открылся первый специализированный супермаркет пива “Пивний дім «Пивас». Казалось бы, киевлян сложно удивить супермаркетом, где продаётся пиво, ведь подобные торговые точки можно найти в любом районе. Но «Пивас» кардинально отличается от магазинов с аналогичным товаром. В пивном доме представлено более 400 сортов пива. Представлены как крупные украинские пивзаводы, […]

Можливо ви пропустили?