Міська влада має намір взятися за реконструкцію Софійської площі

На Софійській площі замінять плитку і можуть встановити фонтан.

Про це пише “Сегодня” з посиланням на керівництво Національного заповідника “Софія Київська”.

За словами гендиректора заповідника Нелі Куковальської, реконструкція площі обговорювалася на засіданні міська влада на початку цього року.

“Порушувалося питання про те, щоб площа не служила парковкою, а була публічним простором з лавочками, клумбами, освітленням. Щоб городяни могли посидіти і помилуватися видами на древній храм. Обговорювалися і техпроблеми: відсутність каналізації під площею, через що вона постійно підтоплюється, перенесення транзитного газопроводу, який проходить через двір Софії, реконструкція всіх інженерних мереж під площею”, – сказала Куковальська.

Однак на засіданні, яке відбулося днями, жодне порушене раніше питання не було розглянуто.

“На останньому засіданні розглядалося тільки вузьке коло питань, наприклад, заміна мощення на площі. Нами було відправлено відповідний лист на ім’я голови КМДА. Ми наполягатимемо на тому, щоб був проведений конкурс на найкращий проект”, – сказала Куковальська.

Також у нацзаповіднику не проти повернути на площу чавунний фонтан, який прикрашав її з 1870 року і був побудований за проектом архітектора Шилле, але в кінці 20-х років минулого століття його прибрали.

“У тому вигляді, в якому він існував, можливо, його і не варто відновлювати. Він міг бути, наприклад, сучасної форми”, – сказала Куковальська.

За даними КК “Київавтодор”, наразі розробляється проектно-кошторисна документація щодо капремонту Софійської площі.

Next Post

Появились фотографии киевского велотрека накануне открытия

Чт Тра 18 , 2017
В ближайшие дни снова откроется знаменитый и один из старейших в Европе Киевский Велотрек. Об этом сообщает сообщество Типичный Киев. “Вот как идёт подготовка к открытию велотрека. Работа кипит! Нас ждёт великолепное шоу”, – сообщают в типичном Киеве. Post Views: 1 000
Киевский Велотрек

Можливо ви пропустили?