У КМДА планують збудувати 5 центрів переробки сміття

Київська адміністрація пропонує збудувати в Києві п’ять нових центрів поводження з твердими побутовими відходами.

Про це йдеться у Концепції розвитку сфери поводження з побутовими відходами в місті Києві, повідомляє сайт міської влади.

Міська влада вже визначила 5 локацій, що можуть стати потенційними майданчикам для будівництва центрів переробки.

Це ділянки біля заводу “Енергія”, біля ТЕЦ 6, біля полігону № 1, дві ділянки на Київщині – в північно-західному напрямку та на півдні області.

Основними завданнями центрів стане сортування сміття на: ресурсоцінні компоненти (пластик, папір, скло, залізо тощо), біомасу та те, що може використовуватися як альтернативне паливо. На самих заводах спалення відходів не передбачене.

Київ, планує зменшувати кількість сміття, що захоронюється, та збільшити штрафи за самовільне скидання сміття мінімум у 10 разів (зараз штраф сягає 1700 гривень).

“Щороку в столиці утворюється понад 1,2 мільйонів тонн твердих побутових відходів, і лише 11% сортуються та направляються на переробку. Близько 22% спалюється на заводі “Енергія”. Все інше – йде на захоронення на полігони. Ми орієнтуємося максимально переробляти сміття”, – сказав Пантелеєв.

Next Post

На Подолі руйнують будинок-пам’ятку (ФОТО. ВІДЕО)

Сб Кві 29 , 2017
У Києві руйнують прибутковий будинок XIX ст. чернігівського купця Вертипороха на вулиці Межигірській, 33/19, який є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Про це повідомила киянка Олена Ро на своїй сторінці у Facebook. “У нас тут будинок розбивають… Перехрестя Щекавицької та Межигірської. Той, що розвалювався. Робота кипить. Працюють лопатами і гідро […]
Знесення будинку

Можливо ви пропустили?