У Києві оголошено архітектурний конкурс на ревіталізацію прибережної території річки Либідь

Конкурс замовляє громадська спілка «Фонд «Наша Либідь» за підтримки Національної спілки архітекторів України і Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Конкурс відбувається в два етапи. Перший – проводиться в формі відкритого конкурсу. Три кращих колективи, чиї проекти переможуть, допускаються до участі в другому етапі й отримують оплачуване замовлення на виконання архітектурно-містобудівної концепції ревіталізації території річки Либідь. Ділянка має довжину два кілометри (від вулиці Федорова до вулиці Байкової). Переможець другого туру отримує право на виконання проектно-кошторисної та містобудівної документації.

Учасники конкурсу мають зареєструватися, надіславши організаторам заповнену заявку у відповідь на яку оргкомітет має надіслати листа. Останній термін реєстрації до 18 березня. Подавати роботи на перший етап можна до 29 червня 2017.

Журі конкурсу:
Віктор Маштабей – Голова Наглядової ради ГС «Фонд «Наша Либідь»;
Сергій Молодов – Член Наглядової ради ГС «Фонд «Наша Либідь»;
Денис Пікалов – Генеральний директор КП «Плесо»;
Олександр Свистунов – архітектор, директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА;
Петро Маркман – архітектор, віце-президент Національної спілки архітекторів України;
Олена Олійник – архітектор, віце-президент Національної спілки архітекторів України;
Юрій Сєрьогін – архітектор, керівник ПТАМ «Ю.Сєрьогін»;
Віктор Ліхно – архітектор, головний архітектор проектного бюро «АРХІТЕКТУРНА ЛІГА»;
Олександр Попов – архітектор, директор проектного бюро «АРХІМАТІКА».

Нагадаємо, три роки тому киянин Семен Поломаний отримав спеціальний приз у міжнародному архітектурному конкурсі CANactions-2014 за концепцію відновлення мережі річок та зелених ландшафтів Києва, що мала назву Revival of the Green Material and Blue Arteries. У своєму проекті він пропонує перетворити береги річки Либідь на публічний простір.

Разом з командою однодумців він подав пропозицію розробити проектування для ревіталізації берегів річки в районі КПІ на Громадський бюджет й ідея вийшла у фінал.


Джерело

Next Post

Воздухофлотский путепровод может повторить судьбу Шулявского

Нд Бер 19 , 2017
Воздухофлотский путепровод над железнодорожным полотном находится в аварийном состоянии. Об этом сообщает сайт ИНФОРМАТОР. Мост в буквальном смысле трещит по швам, деформационные стыки проржавели. Бровки рассыпались на проезжую часть. Некоторые сквозные дыры имеют диаметр по 30 сантиметр. В таком плачевном состоянии находится не весь путепровод, а лишь мост над железно-дорожным полотном. […]
Повітрофлотський міст

Можливо ви пропустили?