У Київавтодорі “наварили” на ремонті доріг 11 мільйонів

Підрядники “Київавтодору” безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт та витрачених матеріалів.

Про це повідомляєДержаудитслужба.

“Під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації “Київавтодор” фахівці Держаудитслужби виявлено завищення підрядними організаціями вартості ремонтів автошляхів м. Києва загалом на суму майже 11 мільйонів гривень”, – йдеться у повідомленні.

Виявилось, що підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми та розцінки.

Один із виконавців ремонтних робіт – ТОВ “Тілльман Інжинірінг” – перешкоджав фахівцям Держаудитслужби, через що неможливо було провести зустрічну звірку, аби документально підтвердити вартість виконаних на замовлення КК “Київавтодор” робіт з капремонту Південного мосту на суму понад 46 мільйонів гривень.

Корпорація не відмінила торгів та уклала з підрядниками договори на загальну суму майже 418 мільйонів гривень, попри невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документацій конкурсних торгів.

Про результати ревізії повідомили Київську адміністрацію, а матеріали контрольного заходу надіслали до Головного слідчого управління Нацполіції України.

Next Post

Суд скасував рішення Київради про створення скверу на Осокорках

Чт Бер 16 , 2017
Господарський суд Києва скасував рішення Київради про розірвання договору оренди земельної ділянки біля станції метро “Осокорки” площею 0,7 на якій два роки був створений сквер. Відповідне рішення винесла 13 березня суддя Спричак О.М., повідомив активіст Володимир Тищенко у facebook. “Цей судовий процес став можливий лише завдяки юристам Кличка, які чи […]
Осокорки-драка

Можливо ви пропустили?