На бульварі Шевченка готуються звести 17-поверховий БЦ (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

На бульварі Шевченка, 32 та 32А готуються збудувати 17-поверховий офісно-готельний комплекс з підземним паркінгом, що може призвести до руйнування садиби Терещенків, яка є пам’яткою архітектури і розташована упритул до майбутнього будівництва.  

Про це у facebook повідомила екс-депутат Київради, дружина спадкоємця відомої династії промисловців та меценатів, а нині мера Глухова Мішеля Терещенка Олена Єскіна.

“Багатостраждальну садибу Терещенків, крім того, що спеціально доводять до руйнування, вирішили остаточно знищити протиправним будівництвом чергового багатоповерхового “монстра” впритул до неї”, – написала активіст.

За її словами, пам’ятка ледь встояла після спорудження по сусідству “Хілтона”, а її теперішній аварійний стан точно не перенесе запланованого будівництва впритул.

Наразі довкола будмайданчика вже стоїть паркан.

“Будувати буде якась “фіктивна” львівська ТОВ “Рома-М”, яка складається з 3-х осіб (директор та головний бухгалтер одна й та ж особа), цікаво, хто насправді стоїть за нею?

Сумнозвісний Вавриш у 2013 році радісно видав забудовнику абсолютно злочинні містобудівні умови та обмеження, де жодним словом не згадується пам’ятка та її флігель. Державна архітектурно-будівельна інспекція також надала якісь абсолютно утаємничені дозволи забудовнику (але чомусь іншому – ТОВ “Рома-Р”) у 2013 році, копії яких надіслати мені “не вбачається можливим””, – обурилася Єскіна.

Як повідомили Українській правді. Київ Державній архітектурно-будівельній інспекції, вони видавали дозвіл на виконання робіт за цією адресою.

“Державна архітектурно-будівельна інспекція… видала замовнику будівництва ТОВ “РОМА-М” дозвіл на виконання будівельних робіт із будівництва офісно-готельного комплексу з житловими апартаментами, об’єктами торгівлі, з влаштуванням проїзду, підземним паркінгом на бульварі Тараса Шевченка, 32, 32-А у Шевченківському районі міста Києва за № ІУ 115132670300″, – відповіли у ДАБІ на запит.

Водночас у прес-службі додали, що перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності за вказаною адресою не проводились.

Як відомо, садиба Терещенків була побудована у 1874 році у стилі неоготики. Нині це пам’ятка архітектури місцевого значення. Флігель будинку теж перебуває на державному обліку як нововиявлена пам’ятка архітектури.

До кінця 2007 року садиба була на балансі КП “Київжитлоспецексплуатація”, яке здавало її в оренду.

У 2008 році унікальні будинки передали у власність ВАТ “Центрелеватормлинбуд” під реконструкцію.

Зараз будівля перебуває в аварійному стані.

Управління охорони культурної спадщини в наприкінці квітня 2016 року оглянуло садибу та зобов’язало ВАТ “Центрелеватормлинбуд” до 22 червня 2016 року укласти охоронний договір та привести будівлю до належного стану.

ВАТ “Центрелеватормлинбуд” охоронний договір уклало, але жодних робіт не проводило.

Next Post

Вночі злочинці викрали людину, влаштували погоню та ДТП

Чт Лют 2 , 2017
У Києві вночі злочинці викрали людину, та потрапили у ДТП на викраденому авто. Про це повідомляє ІНФОРМАТОР з посиланням на dtp.kiev.ua в Facebook. Інцидент стався в Києві на відрізку від Севастопольської площі до площі Шевченка і вулиці Косенка. Два злочинця викрали людину і авто, за ними поїхав свідок. На Косенка злочинці протаранили […]
ДТП-Киев

Можливо ви пропустили?