У Київраді пропонують зробити на Бессарабці пішохідну зону

Депутати Київради пропонують створити ще одну пішохідну зону у центрі столиці – між Бессарабським ринком та ТРЦ “Арена-Сіті”. Є два варіанти – запровадити такий режим щодня або лише на вихідних.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook депутат від Голосу Григорій Маленко

Наразі йде дискусія. Є й противники ініціативи.

Для пішоходів — це своєрідний квест, як прострибати на протилежну сторону між трьох смуг, дві з яких займають припарковані автомобілі,
– підкреслює автор пропозиції, депутат Григорій Маленко.

Прихильники запровадження пішохідної зони наводять такі аргументи:

  • Бессарабська площа — це історичний ринок, місце унікальних закладів харчування та розваг, проте її потенціал стримується насиченим дорожнім рухом. Створення пішохідної зони допоможе економічному потенціалу в цьому районі.
  • Бессарабська площа щороку посідає перше місце по забрудненню повітря у Києві, ця проблема спричинена значним трафіком навколо ринку.
  • Безпека та комфорт для киян. Адже на цьому відрізку дороги регулярно створюються аварійні ситуації.

Противники ініціативи зазначають, що втілення такої ідеї в життя, може створити нові проблеми для автомобілістів. Адже після перекриття Бесарабського проїзду треба буде шукати альтернативу для проїзду.

Next Post

У столиці п'яний водій збив матір з дитиною

Ср Бер 3 , 2021
Водій напідпитку у столиці збив матір з дитиною та намагався втекти. Про це повідомляє Патрульна поліція. Зазначається, що вранці у столиці водій Renault наїхав на жінку з малолітнім сином. Після ДТП водій продовжив рух, за 200 метрів його зміг зупинити водій-очевидець події. Потерпілих оглянули, тілесних ушкоджень вони не отримали. Свідки події помітили […]
ДТП

Можливо ви пропустили?