Кінотеатр «Екран» обіцяють реконструювати

кінотеатр екран

Найстаріший київський кінотеатр «Екран» на проспекті Перемоги обіцяють відновити.

Про це повідомив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський, передає СтройОбзор.

За його словами, ходять чутки про знесення кінотеатру під забудову висотних будівель або торгових центрів. Але це «чергова спроба маніпуляторів», а у міста немає таких намірів.

Так як будівля не має архітектурної цінності, а тільки історичну, то будь-яка модифікація кінотеатру буде можливою з урахуванням потреб городян.

Нещодавно в Департаменті культури КМДА відповіли, що поки реконструкція кінотеатру неможлива, а остаточне рішення буде прийматися після вирішення питання продовження або припинення договору оренди.

Земельна ділянка, на якому частково розташований кінотеатр, переданий в оренду Державному підприємству «Житлобуд» для будівництва житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями. Згідно з угодою, передбачається можливість знесення будівлі кінотеатру після передачі в комунальну власність територіальної громади Києва нового приміщення установи культури площею не менше 583 кв. м в складі комплексу житлових будинків.

 

Next Post

На Лук`янівці з вікна викинули диван і він застряг на дереві

Чт Лют 25 , 2021
Місцеві зверталися у ЖКГ, але упродовж двох тижнів ніхто не вирішив проблему. Про це повідомляє паблік «Київ Оперативний». 16 лютого на вулиці Дегтярівська, 6, на каштані під самим вікнами будинку з’явився фрагмент дивану з дошкою та обшивкою (орієнтовний розмір: довжина 2 метри, ширина 1,5 метра). Цього ж дня, 16 лютого, мешканці звернулися […]
диван на дереві

Можливо ви пропустили?