Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра, аби Уряд невідкладно ухвалив рішення про передачу Гостинного двору громаді міста

Гостинний двір

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з тим, аби Уряд невідкладно ухвалив рішення про передачу Гостинного двору громаді столиці.

Про це Віталій Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Довга історія передачі Гостинного двору громаді столиці могла б уже, нарешті, завершитися. І ми могли б приступити до відновленню будівлі в комплексі з реконструкцією Контрактової площі та реалізації концепції пішохідного Подолу. Місто разом з активістами довго цього добивалося. Процедури передачі відбувалися повільно і складно», – написав Віталій Кличко.

Він зауважив, що спочатку об’єкт повернули в користування держави (в управління Фонду держмайна України). Потім процес застопорився. Проте місто не здавалося.

«І от, коли місто пройшло всі обговорення, бюрократичні процедури, погодження з урядовцями (міністерствами фінансів, економіки, юстиції, Мінрегіонбуду та ФДМУ), голос подало Міністерство культури… Спочатку міністр Ткаченко заблокував рішення про передачу на засіданні Уряду, запропонувавши нам підписати Меморандум. Уклали і погодили з Мінкультом Меморандум, я підписав його в редакції Міністерства. Передали документ у відомство. І там він…загубився. Підготували новий. Але, виявилося, що не потрібен ніякий Меморандум, бо міністр культури проти передачі Гостинного двору громаді столиці. В нього інша ідея – передати об’єкт Міністерству», – додав мер Києва.

Він зауважив, що це – навмисне блокування і затягування часу, протягом якого Гостинний двір стоятиме в такому ж стані і руйнуватиметься. Бо Мінкульт повинен заново пройти всі бюрократичні процедури, які до цього подолало місто. А потім – вкласти кошти в реконструкцію об’єкту. Це при тому, що, як підкреслив Віталій Кличко, ніяк не оновлять Національний художній музей, Національний театр опери і балету, будівлю Національного цирку та чимало інших культурних об’єктів.

«Місто ж готове здійснити реконструкцію Гостинного двору, створити в ньому громадський простір, музей Києва, розмістити інші експозиції, які вже були обговорені з громадськістю, з Києво-Могилянською академією. А всі «маневри» Мінкульту, переконаний, спрямовані на заморожування будь-яких ініціатив із відновлення об’єкту і його роботи для громади Києва. Тому я звертаюся до прем’єр-міністра втрутитися в ситуацію і невідкладно передати Гостинний двір громаді міста. Кияни чекають на це давно!» – наголосив Віталій Кличко.

Next Post

Отруєння чадним газом: двоє дорослих та 4-річна дитина загинули в Київській області

Вт Лют 2 , 2021
У Бучі троє людей загинули через несправність вентиляції газового котла Двоє дорослих та п’ятирічна дитина загинули в Київській області внаслідок отруєння чадним газом. Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, вчора, першого лютого, у квартирі на першому поверсі двоповерхового житлового будинку знайшли мертвими двох дорослих та п’ятирічну дитину. Як з’ясувалося, вони померли від отруєння […]
ДСНС

Можливо ви пропустили?