Суд у Києві виправдав догхантера Святогора

Святогор

Шевченківський районний суд м. Києва виправдав догхантера Олексія Святогора, якого обвинувачували у жорстокому поводженні з тваринами та пропаганді цього.

“Суд дійшов до обґрунтованого висновку, що не доведено, що в діяльності обвинуваченого Святогора є склад кримінального правопорушення, передбаченого частинами 2 і 3 ст. 300 КК України, оскільки достатньо допустимих і належних доказів на підтвердження наявності у діях Святогора складу зазначених кримінальних правопорушень, наданих стороною обвинувачення, судом не встановлено…”, – сказала суддя на засіданні у понеділок, трансляцію якого вела “Судова влада України” на Yotube-каналі.

У свою чергу прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець у Facebook повідомила, що після отримання судового рішення та вивчення підстав його ухвалення державним обвинувачем буде вирішено питання про оскарження.

Як повідомлялося, у червні 2018 року Святогора затримали правоохоронці за підозрою в закликах до розправи над бездомними тваринами та жорстоке поводження з ними. Кримінальне провадження розслідувалося за ч. 2, ч. 3 ст. 300 КК України (виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості).

За інформацією ЗМІ, Святогор відстрелював собак, а також збирав в інтернеті кошти на отруту для тварин. Згідно з повідомленнями в соціальних мережах, київський догхантер встиг убити собак в Одесі, Ізмаїлі та інших містах України.

Раніше ми повідомляли позицію ПЦУ щодо купання на Водохреща.

Next Post

"Укрзалізниця" встановить відеокамери в електричках

Вт Січ 19 , 2021
АТ “Укразлізниця” займається установкою камер спостереження у вагонах електропоїздів приміського сполучення, розповів глава компанії Володимир Жмак. Як повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”, також в рамках такої модернізації в кабінах машиністів буде встановлюватися “червона кнопка”, за допомогою якої машиніст зможе викликати на наступну станцію по маршруту руху правоохоронців в разі екстрених ситуацій. “Моя […]

Можливо ви пропустили?