Відновлення трамваю на прикладі Алжиру

За останні вісім років у Алжирі з’явилися трамвайні мережі у п’яти містах і в шостому планують відкрити трамвай найближчим часом.

При цьому йдеться переважно про невеликі міста, у найменшому з яких живе 150 тисяч людей.

На це звернув увагу транспортний експерт Олександр Кава.

У першу чергу трамваї запускали у більших містах. На всіх лініях використовують французькі низькопідлогові вагони Alstom Citadis, – пише Хмарочос.

Так, у 2013 році восьмикілометрова трамвайна лінія з десятьма зупинками з’явилася у місті Константина. Його населення – 450 тисяч, а вся агломерація сягає приблизно мільйона.

Трамвай у Константині. Фото: Вікіпедія

У 2013 році трамвай уперше запустили у портовому місті Оран, найбільшому місті Алжиру після столиці (850 тисяч мешканців, 1,3 мільйона з агломерацією). Лінія завдовжки понад 18 кілометрів налічує 32 зупинки.

Трамвай в Орані. Фото: Вікіпедія

У 2017 році трамвайну лінію відкрили у місті Сіді-Бель-Аббес, населення 200 тисяч. Її довжина – трохи менш як 15 кілометрів, а 22 станції покривають майже всі головні пункти міста.

Трамвай у Сіді-Бель-Аббесі. Фото: railjournal.com

У березні 2018 року трамвай відкрили в місті Уаргла, розташованому в глибині країни, з населенням 140 тисяч осіб. Перша лінія завдовжки майже 10 кілометрів налічує 16 станцій.

Трамвай в Уарглі. Фото: Вікіпедія

У травні 2018 року трамвайний рух запустили в місті Сетіф, 300 тисяч жителів. 22-кілометрова лінія має 26 зупинок. Ще дві лінії перебувають у процесі будівництва.

Трамвай у Сетіфі. Фото: Вікіпедія

У перших числах січня 2021 року почалися випробування на новоспорудженій трамвайній лінії у місті Мостаганем (населення 250 тисяч). Проєкт передбачає будівництво двох ліній із 24 станціями, загальною протяглістю 14,5 кілометра. Мережу почали будувати у 2013 році і планували відкрити у 2015-му, але будівництво затягнулося через повінь і фінансові труднощі. Проєкт співфінансують французька компанія Alstom та іспанська Isolux Corsán.

Фото: Alstom

У столиці країни, місті Алжир, трамвай з’явився ще наприкінці ХІХ століття, але, як і в багатьох інших містах, занепав у середині ХХ-го. У 2011 році трамвайну мережу почали відновлювати.

Трамвай у Алжирі в 1926 році. Фото: Вікіпедія

Next Post

Рятувальники дістали людину з бункера твердих побутових відходів у Києві

Пн Січ 11 , 2021
Рятувальники ДСНС у Києві дістали чоловіка з бункера твердих побутових відходів, постраждалого передали медикам. Як повідомляє прес-служба відомства, в неділю о 14:21 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України в м.Києві надійшло повідомлення від диспетчера Нацполіції про те, що в Дарницькому районі столиці, за адресою вул. Колекторна, 44, людина потрапила […]
ДСНС звалище

Можливо ви пропустили?