Пам’ятний дзвін вперше прозвучав на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві

Дзвін Алея небесної сотні

Пам’ятний дзвін був встановленний в кінці 2020 року на Алеї Небесної сотні.

“Ми починаємо нову традицію на Алеї Героїв Небесної Сотні, щоб люди пам’ятали. Тому що ми побачили, що пам’ять людська текуча, нею легко маніпулювати. Незважаючи на дуже велику кількість заходів в пам’ять про Героїв Небесної Сотні, ми бачимо, що відвідуваність цих заходів дуже падає … ми намагаємося цю пам’ять зберегти живою. Видатних людей ми згадуємо не тільки в день смерті, а й в день народження “, – зазначив директор Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні Ігор Пошивайло.

Олександр Бадера

Дзвін пролунав вперше в честь Олександра Бадери. Його дружина Світлана розповіла, що Олександра сильно побили 22 січня 2014 року. Жінка згадує, що в той день активісти пішли до Верховної Ради по вулиці Грушевського.

“Колону зупинили, відбулися сутички, в яких і побили Олександра. Він обороняв хлопців від міліціонерів, його сильно побили, зламали пальці. Він тоді сам не міг дістатися додому, Автомайдан його привіз”, – розповіла Світлана Бадера.

Вона додала, що в лікарню побоялися звертатися, тому що ходили чутки, що майданівців викрадали навіть з лікарень. Чоловік лікувався сам, а 28 січня 2014 помер.

У його честь прозвучало 66 ударів – саме стільки років було активісту. У дзвін могли бити всі присутні.

Next Post

«Київпастранс» отримає двадцять сучасних трамваїв

Нд Січ 3 , 2021
Одеська компанія «Татра-Юг» перемогла в тендері на поставку 20-ти багатосекційних трамваїв для комунального підприємства «Київпастранс». Про це повідомляє Центр транспортних стратегій. Закупівля нових трамваїв для «Київпастрансу» реалізується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Очікувана ціна закупівлі – 24, 893 млн євро. Крім трамваїв, постачальник повинен надати супутні товари […]

Можливо ви пропустили?