Україна на мільярд закупить китайську вакцину від Sinovac проти COVID-19, яка ще не пройшла тестування

Синовак

Держпідприємство “Медзакупівлі України» уклало договір на закупівлю вакцини проти COVID-19. У планах поставка 1 млн 913 тис 316 доз вакцини виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай).

Про це стало відомо  з повідомлення на сторінці Медичні закупівлі України.

Закупівля оформлена через сайт Prozorro. Загальна вартість угоди 964 млн 311 тис 264 грн. Договір укладено з дистриб’ютором компанії в Україні ПрАТ «Лекхім», який має ексклюзивну дистриб’юторську угоду з виробником.

У тендерній документації визначено всі медико-технічні вимоги до предмету закупівлі – термін придатності, умови поставки, реєстрація препарату, як на території України, так і на території інших країн, наявність сертифікатів якості, наявність «холодового ланцюга» при транспортуванні і зберіганні вакцинних препаратів у постачальника і інші норми.

Під час першої поставки вакцин в Україні доставлять 700 тис. Доз. Їх обіцяють поставити до кінця першого кварталу 2021 року. Препарат може зберігатися в стандартних холодильних умовах – тобто 2-8 градусах Цельсія.

Як повідомили в ДП «Медзакупівлі України», робота із закупівлі вакцини проведена в понад стислі терміни. В організації звернулися до виробників, які знаходяться на III фази випробування вакцини. Вакцина, яку зараз закуповує ДП «Медзакупівлі України» за кошти державного бюджету, повністю відповідає медико-технічним вимогам до товару, які були встановлені МОЗ України.

Вакцина компанії Sinovac Biotech знаходиться в завершенні III фази клінічних випробувань, які проходять в Бразилії, Індонезії та Туреччини. У світі налічується понад 10 компаній-розробників вакцин-кандидатів, що знаходяться в цій фазі випробувань. Тільки після успішного завершення III фази вакцина може бути зареєстрована, в тому числі в Україні.

Компанія Sinovac також підписала угоди про постачання вакцини CoronaVac з Індонезією, Бразилією, Чилі та Сінгапуром і веде переговори з Філіппінами і Малайзією. Рішення про закупівлю вакцини Sinovac Biotech проти COVID-19 вже прийняла зокрема Туреччина.

Передбачається, що окремо від централізованих державних закупівель передбачений такий механізм як COVAX. Це світова ініціатива, створена на платформі Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI), з метою прискорення розробки, виробництва і забезпечення рівного доступу до тестів, лікування та вакцинації проти COVID-19. В даний час близько 150 країн є учасниками цієї ініціативи, зокрема України.

Відповідно до цієї ініціативи, Україна ще на початку грудня оформила заявку на 8 млн доз вакцини від COVID-19. Поставками вакцин в рамках COVAX займається Центр громадського здоров’я України.

Раніше ми повідомляли, що в Києві зафіксовано черговий температурний рекорд.

 

Next Post

В Києві відкрилась 28 міні-скульптура "Шукай", а всі інші отримали новорічні прикраси

Чт Гру 31 , 2020
У столиці відкрили 28-ю міні-скульптурку туристичного проекту «Шукай!». Вона присвячена правобережній частині Києва. Про це повідомила ініціатор проекту Юлія Бевзенко на своїй сторінці в Фейсбуці. «Ми відкрили нашу двадцять восьму міні-скульптурку« Шукай! ». Ця скульптура – це профіль людського обличчя. Архітектор Георгій Куровський зауважив, що правобережна частина Києва схожа на […]

Можливо ви пропустили?