Статтю про ВСУ в підручнику проілюстрували фото військових РФ, Міносвіти призначило перевірку

Підручник

У підручнику для 10 класу з предмету “Захист Вітчизни” матеріал про екіпіровку військовослужбовців української армії проілюстрували фотографією військових в російській екіпіровці.

На фото звернули увагу користувачі соцмереж. Знімок опублікував в Telegram користувач з ніком “фашик Донецький”, інформує Цензор.НЕТ.

“Громадяни укладачі, ваша тупість не має кордонів, бо на фото російські солдати в екіпіровці” Ратник “, у першого солдата на фото – АК сотої серії, а у другого, на задньому фоні, якщо не помиляюся, – рушниця виробництва РФ”, – написав він.

У Міносвіти повідомили, що підручник був створений у 2017 році і вийшов друком у 2018 році тиражем 157 944 екземпляри.

“Зазначена фотографія використана, щоб проілюструвати зразки сучасної армійської екіпіровки (річна маскувальна форма, шолом балістичний, окуляри-маска захисна, бронежилет і т.д.). Екіпірування тільки починала масово надходити в ЗСУ, в тому числі і за допомогою волонтерів. Вже згадана фотографія не містить ніяких розпізнавальних знаків жодної армії світу. Тому автори вважали за доцільне використовувати цю фотографію, щоб продемонструвати напрямки розвитку військово-промислового комплексу бійців ВСУ “, – цитує міністерство позицію авторів підручника.

Міносвіти доручило Інституту модернізації змісту освіти звернутися до експертів з збройного забезпечення ЗСУ, щоб отримати кваліфіковану та об’єктивну експертну оцінку.

Next Post

У центрі Києва перекинули єврейську ханукію - поліція вже встановила зловмисника

Сб Гру 12 , 2020
На Контрактовій площі столиці чоловік перекинув один із релігійних символів єврейської громади – ханукію. Наразі поліція встановила особу зловмисника. Про це повідомляє пресслужба МВС. “Поліція Києва встановила чоловіка, який скоїв хуліганські дії щодо одного з релігійних символів єврейської громади. Нагадаємо, у минулий четвер на Контрактовій площі Києва 36-річний громадянин скоїв […]
ханукію

Можливо ви пропустили?