У Києві рятували десятки болотяних черепах, що вмерзли в лід

Черепаха

250 болотяних черепах через надзвичайно теплу осінь вчасно не вклалися в зимовий сон і стали заручницями криги.

7 січня небайдужі кияни повідомили Комунальну службу порятунку тварин про те, що на озері Синьому на Виноградарі десятки черепах вмерзли в лід й повільно помирають. Кадри операції порятунку тварин розмістили на Facebook-сторінці Kyiv Animal Rescue Group.

Коли рятувальники прибули на місце події, то побачили, що десятки черепах замість того, щоб зариватися в мул та спати, вилізли на мілководдя й вмерзли у перший лід. Співробітники служби порятунку тварин кілька годин електропилками руйнували лід й звільнили з крижаного полону 40 болотяних черепах.

Земноводних одразу госпіталізували у ветклініку, де їх оглянули медики та надали першу допомогу. Зараз для черепах шукають приміщення, в якому можна було б штучно підтримувати температуру в плюс 7 градусів Цельсія та безперешкодно розмістити контейнери з черепахами.

Екологи кажуть, що халепа. яка трапилася з черепахами – виняток. Зазвичай у грудні болотяні черепахи вже зимують в мулі та не піднімаються високо на поверхню. Тому й не має ризиків, що вони випадково вмерзнуть в лід. Поки що незвичайну поведінку земноводних пояснили пізнім завершенням метеорологічної осені. Тепла погода збила їх звичні біоритми.

Раніше ми повідомляли, що у Києві запустили першу камеру автофіксації, що слідкує за смугами громадського транспорту. 

Next Post

ДАБІ подала апеляцію на рішення суду щодо «будинку-монстра» на Подолі в Києві

Вт Гру 8 , 2020
Державна архітектурно-будівельна інспекція подала апеляційну скаргу на рішення Окружного апеляційного суду Києва (ОАСК) в справі щодо житлово-офісного комплексу в історичному центрі столиці, на вулиці Нижній Вал, 27/29. Скарга була подана 1 грудня, повідомила ДАБІ. 4 листопада ОАСК задовольнив повністю позов ТОВ «Пателі Лізинг», яке вимагає від ДАБІ сертифікату на об’єкт […]
дом монстр

Можливо ви пропустили?