Суд у Гаазі викликає військових російської бригади на допит у справі MH17

Окружний суд Гааги викликає на допит російських військових з 53-ої зенітно-ракетної бригади. Їх викликають в якості свідків у справі про збиття літака рейсу MH17 у небі над Донбасом у 2014 році.

Клопотав про такий допит захист одного з головних підозрюваних у цій справі – російського кадрового офіцера Олега Пулатова. Про це повідомляє “РБК-Україна“.

Як пояснив голова суддівської колегії Хендрік Стейнхенкс, що такий допит потрібен, аби дізнатися, чи залучали російських військових з цієї бригади для транспортування зенітно-ракетного комплексу “Бук” на територію України.

Також судді підкреслили, що раніше Росія відмовлялася від юридичної допомоги в цій справі. Втім, тепер розраховують, що вона може посприяти в разі, якщо запит буде від обвинуваченого або його адвокатів.

До слова, решту вимог адвокатів Олега Пулатова суд Гааги вирішив відхилити. Зокрема, мовиться про допит експертів і свідків, які розглядали альтернативні версії збиття літака, тобто не російськими військовими.

Зі свого боку прокурори наполягали на відхилення всіх клопотань захисту, крім допиту в якості свідка Сергія Дубінського, який фігурує як обвинувачений у справі.

Раніше ми повідомляли, що в Києві з-під капоту автівки врятували кота.

 

 

Next Post

У Держагентстві з управління зоною відчуження пояснили «стрибки» радіації на Київщині

Чт Лис 26 , 2020
Радіаційний фон на території зони відчуження знаходиться в межах допустимих рівнів, а зафіксовані раніше «стрибки» радіації спричинені метрологічними повірками датчиків. Про це йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження. “Радіаційний фон на території зони відчуження знаходиться в межах допустимих рівнів. Нині в зоні відчуження відбувається метрологічна перевірка датчиків, […]
Лес Чернобыль

Можливо ви пропустили?