Порушники карантину “вихідного дня”: у Києві оштрафували ресторани та дитячий театр

Мобільні групи правоохоронців, представників місцевої влади та Головного управління Держпродспоживслужби у Києві перевірили за дві доби понад 3 тисячі різних закладів. За результатами контролю на порушників карантину «вихідного дня» склали майже 100 адмінпротоколів.  

Найбільше урядову постанову про заборону працювати у вихідні дні ігнорували ресторани та торгові центри, керівників яких оштрафували по статті 44-3 КУпАП. Нагадаємо, що ця стаття (порушення правил щодо карантину людей) передбачає штраф від 17 000 до 34 000 гривень для звичайних громадян, а для посадовців – від 34 000 до 170 000 гривень.

Найзліснішим порушником виявився ресторан Villa Riviera на Дніпровській набережній. Перевіряючі вже втретє зафіксували його роботу під час карантину «вихідного дня». Тож вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження на керівників ресторану за статтею 325 Кримінального кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Санкція статті передбачає від 17 000 до 51 000 гривень штрафу або арешт до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі до 3 років.

Вдруге на порушенні карантину «вихідного дня» спіймали піцерію «Mister Cat», що на Оболонському проспекті. Також потрапили під штрафи та були зачинені пивні ресторани «Brugge» на Теремках-II та «Bestie» на Печерську. Крім того, контролери виявили відвідувачів у дитячому театрі-студії «Колесико» на Андріївському узвозі та склали відповідний адмінпротокол.

Зафіксували порушення у ТРЦ «Піраміда» на Позняках та ТЦ «Меридіан» на Відрадному. Крім того, контролери виявили відвідувачів у дитячій театрі-студії «Колесико» на Андріївському узвозі та склали відповідний адмінпротокол.

«За результатами роботи моніторингових груп щодо дотримання карантинних обмежень на території столиці можна зробити висновок, що більшість перевірених суб’єктів господарювання дотримуються обмежень щодо заборони роботи у вихідні дні. Проте ряд елітних розважальних центрів відверто ігнорують заборону щодо приймання відвідувачів», – констатували в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Києві.

Раніше ми повідомляли, що на Позняках п`яний водій протаранив 6 автівок.

Next Post

На чотирьох київських вулицях добу не буде води

Пн Лис 23 , 2020
У Голосіївському районі на проспекті Науки вночі прорвало трубу та затопило частину вулиці. Як повідомили в Київводоканалі, через аварію без водопостачання знаходяться житлові будинки за адресами: просп. Науки, 33(5/1), 35,(корпус 2-4), 39; вул. Лисогірська, 3-37; вул. Ракетна, 3-27, 2-22; вул. Панорамна, 33, 4-28. Орієнтовний час ліквідації пошкодження – 1 доба. […]
Нет горячей воды

Можливо ви пропустили?