Помер режисер Роман Віктюк

В кінці жовтня режисера госпіталізували з коронавірусом.

Народний артист України Роман Віктюк помер на 85 році життя. Про це повідомили в московському Театрі Романа Віктюка.

“Роман Григорович помер в лікарні, це сталося сьогодні”

Час і місце прощання буде відомо пізніше.

27 жовтня стало відомо, що Віктюка госпіталізували з коронавірусом.

Роман Віктюк народився у Львові 28 жовтня 1936 року. Навчався в московському Державному інституті театрального мистецтва (ГИТИС), після його закінчення повернувся до Львова. Тут працював актором у театрі юного глядача, а пізніше створив театральну студію при Львівському палаці піонерів.

Надалі Віктюк працював у багатьох містах колишнього СРСР: Твері, Вільнюсі, Талліні, Києві, Одесі, Саратові, Казані, Ризі, Москві. У 1991 році Віктюк заснував в Москві театр свого імені і був його головним режисером і художнім керівником.

Він також заснував танцювальну школу в Італії, філіал театру в Ізраїлі. Віктюк був учасником багатьох театральних проектів в Україні. Режисер є автором понад 250 театральних постановок, серед яких “Дама без камелій”, “Мадам Батерфляй”, “Лоліта” та інші.

Режисер є народним артистом України та Росії, членом Інституту драматичного театру в Італії, лауреатом театральної премії Maratea Центру європейської драматургії, премії «Київська пектораль», премії спілки театральних діячів України “Тріумф”, міжнародної премії Інституту італійської драми за краще втілення сучасної драматургії.

Нагадаємо, в Києві затримали волонтера за вбивство молодої жінки в Голосіївському районі.

Next Post

Окружний адмінсуд Києва взявся за справу щодо заборони «Партії Шарія»

Вт Лис 17 , 2020
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі щодо заборони діяльності «Партії Шарія», яку очолює проросійський блогер Анатолій Шарій. Про це повідомили в пресслужбі ОАСК. Позов до суду наприкінці жовтня подав Віктор Шарій. Він вимагає зобов’язати Міністерство юстиції через суд заборонити діяльність «Партії Шарія». На його думку, «використання його прізвища в назві партії не […]
шарий

Можливо ви пропустили?