Україна арештувала 44 російських літаки

За клопотаннями прокуратури Автономної Республіки Крим накладено арешти на 44 літаки російських авіакомпаній, що літали до окупованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим і міста Севастополя в телеграм каналi.

“За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя встановлено ще 44 літаки російських авіакомпаній та скеровано до суду клопотання про накладення арештів на вказані повітряні судна, що порушили порядок в’їзду/виїзду з/на окупований півострів та правила міжнародних польотів”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією у місті Херсон) розслідує кримінальні провадження за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст.332-1, ст.334 та ч.1 ст.111 КК України).

“Оскільки з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів, офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова”, – зазначається в повідомленні.

У прокуратурі повідомляють, що незважаючи на це, наразі встановлено та накладено арешти загалом на 109 літаків російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

Next Post

Волонтера затримали у справі про вбивство дівчини, вбитої біля монастиря

Вт Лис 17 , 2020
Поліція провела обшуки й затримала волонтера Сергія Бутка у справі про вбивство молодої жінки в Києві 13 листопада. Друзі волонтера стверджують, що в правоохоронців фактично відсутні докази про його ймовірну причетність, а дозволу на обшуки вони не мали. Про затримання Сергія Бутка й обшуки у квартирі, де він живе разом […]
Сергій Бутка

Можливо ви пропустили?