Пів тисячі прокурорів отримали статус учасника бойових дій

З початку військової агресії Росії проти України статус учасника бойових дій отримали 548 співробітників органів прокуратури.

Про це йдеться у відповіді на офіційний запит Gazeta.ua до офісу генеральної прокуратури України.

УБД надавали на підставі вимог постанови Кабінету міністрів від 20.08.2014 № 413 “Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення”.

ГПУ

На запитання, чи є у штаті генпрокуратури працівники, що безпосередньо брали участь у бойових діях не відповіли, бо ці дані “для службового користування”.

“Під час виконання завдань у зоні АТО загинули два працівники органів прокуратури”, – написали у відповіді.

Проблема з верифікацією учасників бойових дій лишається і донині, – каже Андрій Мамалига колишній командир добровольчого батальону “Айдар”.

“Зараз готують закон про верифікацію тих, хто брав участь в захисті України. Багато хто досі не отримав УБД , бо відсутні документи. На законодавчому рівні проблему вирішили лише цього року. Дмитро Ярош та Яна Зінкевич отримали УБД цього року”, – говорить Мамалига.

В багатьох добровольців нема посвідчення учасника бойових дій, оскільки в них відсутні документи, які це підтверджують.

“Якщо зараз ввести повторну верифікацію, то проблеми виникнуть у всіх, окрім прокурорів, які відкривали більше 10 тисяч кримінальних справ проти військовослужбовців та добровольців, бо вони мають всі документи”, – додає Андрій Мамалига.

Next Post

"Це велика дурня". Саме так назвала віце-спікер ВР назвала введення карантину вихідного дня

Пн Лис 16 , 2020
Віце-спікер ВР Олена Кондратюк, яка замінює Разумкова, назвала карантин вихідного дня дурістю і сказала, що такі заходи нічого не вирішать ні з точки зору економічної ситуації, ні з точки зору епідситуації. А в самій ВР вже завтра можуть скасувати вікенд-локдаун. Віце-спікер повідомила, що в парламенті зареєстровано постанову №4381, де різні […]
Олена Кондратюк

Можливо ви пропустили?