Проект Генплану Києва: в столиці з’явитися тунель під Дніпром і нова лінія метро

12 листопада закінчилась робота по розробці проекту нового Генерального плану Києва. Згідно з ним, до кінця 2040 в столиці може з’явитися тунель, який прокладуть під Дніпром.

Будівництво тунелю планують від Дніпровського району до Героїв Дніпра, Оболонського району, повідомляє інтернет-видання.

У новому Генплані також зображена нова лінія Київського метрополітену – Подільсько-Вигурівської. Її протяжність повинна скласти близько 7 км. Ця гілка метро повинна нарешті поєднати Троєщину з правим берегом столиці через Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.

Нова Подільсько-Вигурівська лінія (ПВЛ) метрополітену буде проходити від житлового масиву Троєщина до Окружної дороги. Її протяжність складе 31 км і вона буде мати 22 станції.

Протягом 5-7 років передбачається запустити першу ділянку, який буде складатися з 5 станцій: Райдужна, Труханів Острів, Суднобудівна, Подільська і Глибочицька.

До 2040 року додатково до першої черги передбачається звести 13,8 км лінії метрополітену і побудувати 12 станцій: Марини Цвєтаєвої, Миколи Закревського, Сержа Лифаря, Теодора Драйзера, Володимира Маяковського, Бульвар Перова, Сулеймана Стальського, Братиславська, Затока Десенка, Площа Перемоги, Південний вокзал, Солом’янська площа). До кінця 2040 лінії налічуватиметься 17 станцій, а протяжність лінії складе 21,0 км.

Нагадаємо, в Туреччині було знайдено документ, підписаний гетьманом Скоропадським.

Next Post

На Київщині затримали підозрюваного в організації «каруселі» на виборах

Нд Лис 15 , 2020
На Київщині поліцейські затримала підозрюваного за організацію «каруселі» під час другого туру виборів. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ. За даними відомства, чоловік виготовив бюлетені, аби використати їх у день повторного голосування виборів на посаду міського голови міста Українка. Після чого дав бюлетені потенційним виборцям, щоб ті кинули фейкові бюлетені […]

Можливо ви пропустили?