Лукашенко пригрозив Україні санкціями

Олександр Лукашенко розкритикував дії президента України Володимира Зеленського і пригрозив Україні санкціями у відповідь на заходи з українського боку.

Таку заяву він зробив у коментарі білоруським ЗМІ.

Лукашенко

Про це повідомляє сайт БЕЛТА.

Лукашенко впевнений, що Володимир Зеленський запровадив санкції проти Білорусі під тиском Заходу.

“Це ганебне підігравання Євросоюзу та Америці. От не ввели б вони санкції проти нас, і Володя Зеленський на це б не пішов. А ввели, махнули – і він побіг слідом. Це недостойна позиція. Це приниження українського народу, як мінімум”, – сказав Лукашенко.

Він також заявив що Білорусь може закрити кордон для товарів з України, зокрема для української сировини, яка після переробки у Білорусі експортується на ринки країн Євразії.

Після оголошення попередніх підсумків президентських виборів 9 серпня у Білорусі почалися протести, які тривають до сьогодні. За даними ЦВК, Лукашенко набрав понад 80% голосів, а єдиний кандидат від опозиції Світлана Тихановська заручилася підтримкою 10% виборців. Опозиція не визнала результатів та заявила про фальсифікації.

Наприкінці серпня в МЗС України заявили, що не розриватимуть дипломатичних відносин із Білоруссю, але “ставлять на паузу” будь-які офіційні та дипломатичні контакти до врегулювання ситуації всередині країни. 6 вересня голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що відносини з Білоруссю “вже не будуть такими, як раніше”.

Україна, як і країни ЄС та США, не визнала результати виборів у Білорусі чесними та такими, що відображають реальне волевиявлення громадян.

Next Post

Серед пріоритетів ОБСЄ під головуванням Швеції у 2021 році стануть питання Криму та Донбасу

Сб Лис 14 , 2020
Питання пріоритетів ОБСЄ піднімалося на віртуальній зустрічі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та міністерки закордонних справ Швеції Анн Лінде. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ. Під час зустрічі Кулеба запросив свою шведську колегу Анн Лінде здійснити візит до України. “Ми високо цінуємо готовність Швеції включити питання російської агресії на […]
OSCE

Можливо ви пропустили?