Депутат розказав, чому ціна електрики в Україні зросла аж на 30%

Вартість електроенергії в Україні на четвер, 12 листопада, зросла до 1,69 грн-кВт-год. Про це в середу, 11 листопада,

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з енергетичної політики Андрій Герус в соцмережі.

За його даними, це рекордне значення в поточному році і на 30-35% вище, ніж середня ціна за січень-вересень. Рекордне подорожчання електроенергії відбулося за рахунок збільшення частки її виробництва на теплових електростанціях до 39,84%.

Тоді як виробник найдешевшої електроенергії НАЕК “Енергоатом” через введені обмеження міг задіяти лише 10 з 15 своїх енергоблоків.

В результаті частка атомних електростанцій у виробництві електроенергії 10 листопада виявилася всього 38,89%, і це відразу позначилося на ціні електроенергії, підкреслив глава комітету ВР з питань енергетики.

“З цієї ситуації можна зробити очевидний висновок: чим менше “Енергоатому” в системі – тим вища ціна електроенергії … Для всієї економіки і для всього бізнесу “Енергоатом” – виробник дешевої електроенергії, який належить українцям і платить не тільки податки, а й дивіденди до держбюджету України”, – зазначив Герус.

Next Post

5G в Україні запустять до 2022 року

Ср Лис 11 , 2020
Протягом 2021 року йти підготовка до розгортання мереж п’ятого покоління – створення групи експертів, науково-дослідницька робота,  підготовка плану уповільнення і розвитку діапазону. У грудні 2021 роки вже можуть почати видавати перші ліцензії на використання частот для 5G. Також в 2021 році планують розгорнути експериментальні зони з 5G для тестуванні технології. […]
5 G

Можливо ви пропустили?