В МОЗ хочуть ввести спеціальні години відвідування магазинів пенсіонерами

У Міністерстві охорони здоров’я Україні планується запровадження так званих «пріоритетних годин» для людей віком старше 60 років. Відповідну заяву зробила очільник директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ Ірина Руденко.

Згідно з запропонованим, люди з групи ризику COVID-19, а саме особи старше 60 років, будуть мати можливість обслуговування в магазинах поза чергою у спеціально відведені, «пріоритетні» години – з 10 до 12 ранку.

За словами пані Руденко, це дозволить мінімізувати контакт цієї категорії населення зі скупченнями людей. При цьому обмеження в інший час для них вводити не планується.  Також представниця Міністерства охорони здоров’я підкреслила, що в уряді та МОЗ України розглядаються та інші протиепідемічні заходи, що націлені на протидію розповсюдженню коронавірусної інфекції.

Наразі провідною стратегією вважається мінімізація потенційних контактів населення та підтримка правил соціального дистанціювання, зокрема за допомогою раніше анонсованого «карантину вихідного дня».

Джерело

Next Post

Суд скасував результати місцевих виборів у Броварах

Вт Лис 10 , 2020
Київський окружний адміністративний суд скасував результати виборів голови і депутатів Броварської ОТГ та зобов’язав Броварську міську ТВК повторно провести місцеві вибори. На виборах 25 жовтня спостерігачі зафіксували, що всі бюлетені виготовлені з грубим порушенням законодавства, у результаті можна встановити, хто як проголосував (системне порушення таємниці голосування). Як повідомляє партія “Голос”, […]
Бровари

Можливо ви пропустили?