Наступного року у Бабиному Яру планують відкрити синагогу

Відкриття синагоги запланували вже на 2021 рік, до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.

На території урочища Бабин Яр у Києві, де у 1941-43 роках відбувалися масові розстріли, а зараз діє історико-меморіальний заповідник, планують звести синагогу.

Будівництво меморіальної синагоги ініціюють Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» спільно з головними рабинами Києва та України Яковом Дов Блайхом та Моше Реувеном Асманом.

Відкриття синагоги запланували вже на 2021 рік. Саме наступного року відзначатимуть 80-і роковини трагедії у Бабиному Яру.

Синагога стане етапом меморіалізації всієї території Бабиного Яру, що також включатиме будівництво музею, наукового й освітнього центрів тощо.

«Нині тисячі людей відвідують Бабин Яр, аби вшанувати пам’ять жертв трагедії та помолитися за спочилих, більшість з яких мають бути пом’януті за юдейськими традиціями», – зазначив головний Яков Дов Блайх – головний рабин Києва та України від Об’єднання юдейських релігійних організацій України.

«Ми вбачаємо наш обов’язок в тому, щоб піклуватися про людей, які відвідують Бабин Яр та мають потребу гідно вшанувати пам’ять та помолитися за спочин своїх рідних та всіх, хто загинув у страшній трагедії Голокосту», – вважає Моше Реувен Асман – головний рабин хасидів Хабад Любавич від Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад.

За весь час нацистької окупації у Бабиному Яру були розстріляно 90-100 тисяч людей, з них приблизно 65-70 тисяч євреїв, за даними історика Віталія Нахмановича. Наймасовіший розстріл відбувся 29 вересня 1941 року, коли розстріляли близько 33 тисяч київських євреїв.

Джерело

Next Post

За минулий тиждень в Києві сталось 11 "мінувань"

Пн Лис 9 , 2020
Впродовж минулого тижня, з 2 по 8 листопада, пожежно-рятувальними підрозділами Київського гарнізону здійснено 192 виїзди. З них вогнеборці ліквідували 61 пожежу та 4 аварії. Для надання допомоги громадянам рятувальні підрозділи задіювалися 10 разів, ще 41 – для допомоги іншим службам столиці. Протягом тижня на пожежах врятовано 2 особи. Про це […]
мінування

Можливо ви пропустили?