Зеленський у чаті депутатів “Слуги народу” попередив про загрозу кровопролиття та смерть країни

У зверненні йдеться, що настав час робити складний, але обов’язковий вибір.

Дивна поведінка суддів Конституційного Суду в лічені години поставила країну на грань катастрофи. Або країна знову буде втягнута в кривавий хаос, або держава знову як система прозорих правил і домовленостей припинить своє існування. Або ми нарешті станемо дійсно потужною політичною силою і скажемо своє слово – “ні”. Ні брехні”, – йдеться у зверненні президента до нардепів.

Зеленський нагадав, що трохи більше року тому “вдалося шокувати стару корупційну політику”. Президент заявив, що не сумнівається, що нардепів будуть спокушати і ламати сторонні сили, навіть усередині фракції.

Час вимагає від нас правильних емоцій і сміливості… Сьогодні треба показати свою єдність, показати, що ми партія, яка вміє битися за себе, за своє ім’я, за свою політику. Невже ви не бачите, що інші партії, які ще вчора повинні були піти в небуття, стоять осторонь і сміються. Може доведемо, що ми набагато сильніші?” – заявив він.

Зеленський додав, що бій іде за імідж та репутацію України, за незворотність змін і неповернення “до вчорашнього дня”.

Ми або доведемо, що є справжньою партією, яка вміє гуртуватися, або доведемо, що такі, як всі… За підсумками сьогоднішніх ваших рішень, голосувань, будемо приймати глобальні рішення, спробуємо жорстко перезавантажити всю систему”, – зазначив президент.

Він заявив, що “треба вжити жорстких рішень по Конституційному Суду. Обов’язково. Це навіть не прохання. Ніяких прохань, коли знищують цінності. Проживемо і без прохань”.

Історія не судить переможців. І якщо я вирішу, що шлях розв’язання кризи можливе тільки через запропонований закон – треба обов’язково підтримати. Якщо ми знайдемо інший, менш конфліктний шлях – буде інше рішення. Але поки можу сказати тільки одне: останнє рішення Конституційного суду, ці скандальні фундаментальних законів – прямий і швидкий шлях до кровопролиття. І якщо той хаос, який творить Конституційний Суд за гроші, ми не зупинимо, тоді отримаємо протистояння на вулицях. І, до речі, ця відповідь суспільства буде жорсткою, але справедливою. Чи готові ми поставити на кон смерть країни? А якщо ні, то разом беремо на себе відповідальність і разом відновлюємо справедливість і законність“, – заявив він.

Next Post

Четверта лінія метро в Києві буде повністю готова через 50 років

Вт Лис 3 , 2020
Інститут генплану Києва поділився планами щодо будівництва четвертої гілки столичного метро. Протягом 5 – 7 років хочуть відкрити 5 нових станцій. Подільсько-Вигурівська лінія проходитиме від житлового масиву Троєщина до Окружної дороги. Її протяжність становитиме 31 кілометр. Про це пишуть на сторінці фейсбук КО “Київгенплан”. Спочатку планують будувати такі станції київського метрополітену […]
метро Дніпро

Можливо ви пропустили?