В Україні заборонили ввезення трьох дитячих книг з РФ

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення в країну з РФ з метою реалізації трьох дитячих книжок через пропаганду держави-агресора та комуністичного тоталітарного режиму і його символіки.

«Держкомтелерадіо відмовило ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у ввезенні на територію України з метою розповсюдження трьох дитячих книжок російського видавництва «Азбука-Аттикус», які пропагують державу-агресора, комуністичний тоталітарний режим і його символіку», — йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, не надано дозволу на ввезення з метою реалізації дитячої книжки «Транспорт» серії «Развиваем малыша», яка презентує малюкам російський танк і комуністичну символіку. В іншій книзі для маленьких читачів «Копилка бесценных знаний: Изобретения, факты, открытия»глава про перші супутники Землі та освоєння космічного простору за часів СРСР ілюструється державним прапором РФ, вводить в оману дітей і приписує державі-агресору чужі заслуги.

Крім того, книжка під назвою «А почему небо голубое?», яка також не отримала дозволу на ввезення, пропонує дітям пізнавати світ через призму реалій, міфів і символів держави-агресора. Окремі її сторінки присвячені великому опису російського державного прапора, який, за інтерпретацією авторів, символізує і благородство, і чесність, і мужність, і ще велику кількість чеснот.

Зазначено, що загалом, починаючи з 2017 року, Держкомтелерадіо видало 29 004 дозволи на ввезення видавничої продукції та надало 4 162 відмови у видачі дозволів.

Next Post

Как обезопасить свой дом?

Вт Жов 27 , 2020
Статистика квартирных краж относительно стабильная. Независимо от кризиса в экономике, пандемии коронавируса, смены времен года и потрясений в политике – грабители находят способ совершить кражу. Но не нужно отчаиваться, что бы защитить себя от потенциальной угрозы, можно поставить ip камеры видеонаблюдения. Благодаря этому, во-первых, потенциальные злоумышленники несколько раз внимательно подумают, […]
IP-камера

Можливо ви пропустили?