Названо ТОП 5 найбільш забруднених вулиць столиці

Аномально тепла осінь, велика кількість автомобілів на столичних дорогах, робота промислових підприємств – все це провокує викиди небезпечних речовин в атмосферу, тому велика кількість вулиць має високу загазованість.

Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

“Я складав ТОП 5 найбільш забруднених вулиць столиці не тільки на основі власного водійського досвіду, а й за даними вчених і на думку колег, які за кермом проводять більшу частину часу”, – зазначив депутат.

• Проспект Перемоги – тут найбільший потік автомобілів і громадського транспорту у всьому Києві. Водії скаржаться, що найбільше смердить на Шулявці та на Берестейської. Не можу не погодитися, особливо неприємно проїжджати по проспекту в п’ятницю ввечері.

• Хрещатик в районі Бессарабської площі – на цій невеликій площі завжди пробки, вдень стояти неможливо. Запахи не найкращі. Як досвідчений водій, раджу об’їжджати це місце в години пік.

• Вулиця Каунаська – велика магістраль в Дніпровському районі (масив Соцмісто). Через неї машини рухаються на інші вулиці Лівобережжя, тому в окремі дні тут навіть спостерігається серпанок з небезпечних речовин.

• Олександра Довженка – магістральна вулиця, яка з’єднує Шулявку і Дорогожичі. Величезний потік транспорту провокує тут страшенний сморід і вдень, і ввечері.

• Семена Скляренка – вулиця в Оболонському районі, яка вже багато років входить в усі топи за рівнем забруднення повітря. Сюди стікається потік громадського транспорту: трамваї, автобуси, маршрутні таксі; на початку і в кінці вулиці розташовані залізничні станції. Наостанок, через вулицю пролягає дорога на Оболонь і Виноградар, тому високий рівень забруднення для цього місця – норма.

Костянтин Яловий, зауважив, що у вересні поточного року за даними ЦГФО імені Б. Срезневського найбільш забрудненими також були: Деміївська площа, територія біля станції метро «Шулявська», бульвар Лесі Українки, район метро «Святошин».

А найчистішими локаціями Києва в вересні поточного року виявилися Гідропарк і проспект Науки в Голосіївському районі.

“Вчені кажуть, що від критичної ситуації із забрудненням рятують наші численні парки. Тому, біжіть від смороду в зелені зони”, – порадив депутат.

 

Джерело

 

Next Post

Київ замовив систему очищення сміттєспалювального заводу за 845 млн грн

Чт Жов 22 , 2020
Збудує систему очищення завод із орбіти екснардепа Костянтина Жеваго Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» 19 жовтня за результатами тендера замовило ТОВ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес» технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія» на Дарниці за 845,37 млн грн. Про це повідомляється у системі Prozorro. До кінця 2023 року завод «Енергія» переоснастять за технологією «напівсухого» хімічного очищення […]
сміттєспалювальний завод

Можливо ви пропустили?