Вандали знову зіпсували стіни Софії Київської

Вандали знову познущалися над стародавніми стінами Національного заповідника “Софія Київська”. На його білих мурах знову з’явилися мистецтва невідомих “малярів”.

“Колекцію” графіті на стінах заповідника (XVIII ст.) Поповнено новими оригінальними “експонатами”, – з сумом і іронією написав у соціальних мережах Вадим Кириленко, заступник директора по реставраційним і господарської праці Національного заповідника “Софія Київська”.

Стіну заповідника зіпсували два дні тому. Сьогодні співробітники установи будуть зафарбовувати каракулі “художників”.

“Прибирати написи вандалів зі стін древньої Софії нам доводиться, як мінімум раз на тиждень, по п’ятницях. Малюють на віддалених ділянках, в районі вулиці Стрілецькій – далеко від центрального входу. А територія у нас велика – 5 гектарів. І на все це всього два охоронця. Система відеоспостереження є, тільки біля центрального входу в заповідник “, – розповів  Вадим Кириленко.

Він зазначає, що співробітники заповідника вже не раз зверталися за допомогою в поліцію. Але конкретних заходів по відношенню до вандалам так і не було прийнято. Ще жодного “художника” не покарали за псування пам’ятника історії в Києві. Навіть якщо їх спіймають, то покарання за таке правопорушення мінімальне – штраф.

Next Post

У Києві мати цілий рік «мінувала» університет, щоб її дочку звільнили з роботи

Сб Жов 3 , 2020
За рік Національну академії держуправління при Президентові України мінували більше 10 разів Правоохоронці затримали жінку, яка “мінувала” столичний вищий навчальний заклад більше 10 разів. Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури в Facebook. За даними прокуратури, за період з липня 2019 по червень 2020 роки жінка зробила 13 неправдивих […]
Полиция-Киев

Можливо ви пропустили?