Будівлю Київради підсвітять золотим на підтримку боротьби з дитячим раком

Київську міську раду підсвітять, щоб привернути увагу до боротьби з дитячим раком.

Такий захід запланували в рамках всесвітньої акції «Золотий вересень». Це місяць обізнаності про рак у дітей. Тож ввечері 29 вересня київську мерію на Хрещатику, 36, підсвітять, як і інші знакові будівлі по всьому світу: CN Tower в Торонто, Білий Дім у Вашингтоні та інші.

 Рак  перша серед причин смертності дітей та підлітків у всьому світі. В Україні кількість онкохворих дітей, які переборюють хворобу, менш ніж 50%. На відміну від США, де цей показник на рівні 84%. Золота підсвітка – спосіб привернути увагу до цього жахливого факту. І змінити його, – зазначив В’ячеслав Биков, виконавчий директор БФ «Таблеточки».

В Україні сьогодні відсутня національна стратегія контролю за раковими захворюваннями.

 Нещодавно окнохворим дітям обмежений доступ до дорогих інноваційних ліків. Підготовка дитячих онкологів та гематологів не відповідає міжнародним стандартам, відсутня професійна підготовка медсестер для дитячої онкології, не проводять аналіз якості лікування, широко не впроваджений мультидисциплінарний підхід до ведення пацієнта. Тому ми закликаємо МОЗ, уряд, ВРУ, Президента України зробити все можливе, щоб не менше 80% українських дітей, хворих на рак, одужувало та жило повноцінним життям. А взагалі наше бачення і наша найзаповітніша мрія – щоб жодна дитина в Україні не помирала від раку, –  Юлія Ноговіцина, директорка департаменту по роботі з сім’ями та підопічними фонду «Таблеточки».

Київрада світитиме золотим впродовж години 29 вересня – від 20:30 до 21:30.

Джерело

Next Post

У Києві жінка відвела дітей до садка та школи і наклала на себе руки

Пт Вер 25 , 2020
У столиці 33-річна жінка наклала на себе руки, вистрибнувши з вікна 13 поверху. Перед цим вона відвела дітей до школи та дитячого садка. Вона декілька разів відвідувала висотку, звідки вистрибнула, оскільки, скоріш за все, планувала самогубство заздалегідь. Вона вистрибнула загального балкону. Перед вчинком вона написала на руці номер свого чоловіка. […]
самогубство

Можливо ви пропустили?