Знесення старовинного будинку на Саксаганського: КМДА переклав відповідальність на Мінкульт

У четвер, 24 вересня, в мережі з’явилися кадри знесення споруди другої половини 19 століття, розташованої на вулиці Саксаганського, 76. Примітно, що будинки, які стоять по обидва боки об’єкту, входять до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва та мають статус нововиявлених об’єктів культурної спадщини, а цей будинок не має.

Київська міська держадміністрація повідомила, що забудовник повинен був отримати дозвіл Міністерства культури і інформаційної політики. Також наголошується, що Департамент охорони культурної спадщини КМДА поінформував, що знесений будинок на обліку як пам’ятник або  нововиявлений об’єкт культурної спадщини не був. Тим не менше, в КМДА звернулися в Мінкультури, щоб ті в рамках своїх повноважень відреагували і “вжили заходів”. Відомо, що садиба розташовувалася на території Центрального історичного ареалу Києва і в зоні регулювання забудови першої категорії.

Як повідомляє “Хмарочос“, єдиним документом, який вдалося знайти по даному об’єкту, стали містобудівні умови і обмеження. Повідомляється, що Департамент містобудування та архітектури КМДА видав їх ТОВ “Рентал Інвест” (замовнику робіт) у травні 2020 року.

У документах зазначено, що йдеться про реконструкцію будівлі з її подальшою надбудовою. При цьому, гранична висота нової “адміністративної будівлі” не повинна перевищувати 27 метрів, або дев’ять поверхів.

Відомо, що будинок, де метри “на вагу золота”, раніше вміщував ветеринарну клініку, китайський ресторан і відділення “Нової пошти”. Також повідомляється, що бенефіціарним власником ТОВ “Рентал Інвест” є Армен Гарікович Варданян, який займається “діяльністю ресторанів”, а також “наданням в оренду нерухомого майна”.

Джерело

 

 

Next Post

Будівлю Київради підсвітять золотим на підтримку боротьби з дитячим раком

Пт Вер 25 , 2020
Київську міську раду підсвітять, щоб привернути увагу до боротьби з дитячим раком. Такий захід запланували в рамках всесвітньої акції «Золотий вересень». Це місяць обізнаності про рак у дітей. Тож ввечері 29 вересня київську мерію на Хрещатику, 36, підсвітять, як і інші знакові будівлі по всьому світу: CN Tower в Торонто, […]
КМДА

Можливо ви пропустили?