Постраждалі від «Еліта-Центр» отримають квартири в Деснянському районі

Частина постраждалих від афери «Еліта-Центр» отримають квартири в Деснянському районі.

Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Розглянули заявки інвесторів, які планують будівництво житлових комплексів у Деснянському районі Києва. Попередньо узгодили кілька заявок, наразі чекаємо на проведення конкурсу. Після завершення конкурсу частина ошуканих вкладників отримає власне довгоочікуване житло, – заявив Непоп.

Заступник голови КМДА також зазначив, що необхідно якомога ретельніше обирати ділянки під забудову, аби не було повторення ситуації на вулиці Здолбунівській, де місцеві активісти блокували будівництво житла.

За даними МВС, у результаті будівельної афери «Еліта-Центр», яку було розкрито в лютому 2006 року в Києві, постраждало 1760 осіб. Без житла досі залишаються 1263 ошуканих інвестора.

Нагадаємо, Київська інвестиційно-будівельна компанія “Еліта-Центр” на початку 2000 років пропонувала громадянам на вигідних умовах інвестувати в будівництво житлових будинків в Києві. Будівництво деяких об’єктів було розпочато, але жодне з них не було доведено до кінця. Згодом з’ясувалося, що в реальності будівництво житла ніхто не вів, більш того були зафіксовані факти подвійного і потрійного продажу квартир в недобудованих будинках. За даними слідства, загальна сума, яку отримали шахраї від громадян, становить понад 400 млн гривень.

У 2006 році було відкрито кримінальну справу за фактом шахрайства. Організатором афери назвали господаря компанії Олександра Волконського. В середині квітня 2016 року він був випущений з Лук’янівського СІЗО за “Закону Савченко”.

Next Post

Знесення старовинного будинку на Саксаганського: КМДА переклав відповідальність на Мінкульт

Пт Вер 25 , 2020
У четвер, 24 вересня, в мережі з’явилися кадри знесення споруди другої половини 19 століття, розташованої на вулиці Саксаганського, 76. Примітно, що будинки, які стоять по обидва боки об’єкту, входять до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва та мають статус нововиявлених об’єктів культурної спадщини, а цей будинок не має. Київська міська […]
Саксаганского

Можливо ви пропустили?