У столичні дитсадки замість масла постачали низькоякісний спред

У 62 дитячих садки Оболонського району Києва замість вершкового масла дітям постачали низькоякісний спред.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

“Майже 62 дошкільних навчальних заклади замість вершкового масла отримували його дешевий аналог, а саме спред – харчовий жировий продукт, що містить 99% немолочних жирів. Результати проведення досліджень підтвердили, що якість цього продукту не відповідає держстандартам, що є грубим порушенням законодавства “, – йдеться в повідомленні.

За цим фактом правоохоронці почали кримінальне провадження за статтею 367 КК України (службова недбалість).

На даний момент прокуратура № 5 направила лист в Оболонську районну державну адміністрацію у Києві з проханням вжити відповідних заходів щодо запобігання поставки таких небезпечних для здоров’я продуктів. Триває досудове розслідування.

Голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак твердить, що фірма-поставник спреду (товариство з обмеженою відповідальністю “Спредсістемс”) законно виграла тендер.

“Після того, що сталося, договір з нею однозначно буде розірвано. Також розбираємося, хто повинен був контролювати якість продуктів”, – пообіцяв чиновник на початку вересня.

Наразі прокуратура ще не повідомила про результати розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Оболонська районна державна адміністрація, управління освіти Оболонської райдержадміністрації та Київська місцева прокуратура № 5 намагаються припинити освітню діяльність приватного навчального закладу ТОВ «Колегіум «Олімп».

____________________________

Джерело: ІНФОРМАТОР

Next Post

В Киеве появится "умный квартал"

Нд Вер 18 , 2016
Kievinform.com. Осенью на улице Мельникова начнут строить Living Lab – первый инновационный квартал, оснащенный лучшими технологиями для комфортной жизни в городе. Об этом заявил первый заместитель председателя КГГА Геннадий Плис во время презентации проекта, сообщает сайт городской власти. “Проект Living Lab позволит продемонстрировать на отдельном пространстве, чего мы достигнем, поддерживая […]
Умная Улица

Можливо ви пропустили?