На Грушевського встановлять новий меморіал киянам, які загинули на війні

На вулиці Грушевського в центрі Києва з’явиться новий меморіал киянам, які загинули на війні. Будівництво планують завершити у 2021 році.

29 серпня мер Києва Віталій Кличко брав участь в церемонії закладання капсули. На цьому місці буде побудований Меморіал комплекс Героям — киянам, які загинули за цілісність і незалежність України.

Меморіал встановлять на перетині вулиці Грушевського і Петровської алеї. За словами заступника голови КМДА Марини Хонди, проект був узгоджений з родичами загиблих героїв і учасників війни.

«Сьогодні ми заклали капсулу там, де буде встановлений Меморіал. Півтора роки йшов конкурс, дуже довго тривало обговорення на рівні адміністрації, як він повинен виглядати. Вже сьогодні проєкт готовий, він затверджений і ми сподіваємося, що вже в наступному році меморіал буде збудовано, і у нас буде єдиний центр, де вшановується пам’ять загиблих наших воїнів”, — розповіла Хонда

Конкурс на кращий проєкт Меморіального комплексу відбувся у серпні 2019 року, перемогу здобула київська архітекторка Наталія Абанькова.

«Історично так склалося, що протягом останньої тисячі років основні загрози незалежності, на жаль, надходили зі сходу. Саме тому символ сходу зображений з північно-східного боку скульптурної групи. Через втрати і боротьбу, що символізують вибух і посічені дерева, завдяки героям-захисникам українське суспільство прагне до світлого майбутнього », — пояснили концепцію в КМДА.

Next Post

Парк "Наталка" отримав всеукраїнську премію

Пн Сер 31 , 2020
Парк “Наталка” на Оболонській набережній в Києві за версією журі всеукраїнської премії ландшафтного дизайну став найкращим об’єктом громадського простору. Претендувати на премію можуть громадські місця, які були спроектовані і реалізовані за останні десять років. Визначати переможця взялися передові містобудівники, ландшафтні дизайнери та архітектори з різних країн. Глава “Київзеленбуду” Олексій Король […]
парк наталка

Можливо ви пропустили?