Під Радою вшанували пам’ять нацгвардійців, що загинули від вибуху гранати

У понеділок, 31 серпня, біля Верховної Ради вшанували пам’ять бійців Нацгвардії, що загинули у цей день 2015 року від вибуху гранати, кинутої у стрій нацгвардійців під час мітингу.

У поминальному заході взяли участь представники влади, зокрема спікер парламенту Дмитро Разумков, народні депутати, священнослужителі та родичі загиблих.

Пам’ять загиблих нацгвардійців вшанували хвилиною мовчання, до присвяченої їм пам’ятної дошки принесли квіти і запалені лампадки. Священнослужителі провели поминальну панахиду.

Нагадаємо, 31 травня 2015 року, під час розгляду Верховною Радою змін до Конституції, за якими Донбасу ніби давали особливий статус, під стінами парламенту спалахнули сутички. У бік нацгвардійців, які там перебували, летіли петарди та димові шашки, згодом і  бойова граната. Через вибух загинули 4 нацгвардійці: Ігор Дебрін, Дмитро Сластніков, Олександр Костина, Богдан Дацюк – та постраждали 150 осіб.

Джерело

 

Next Post

4G вже працює на 22 підземних станціях київському метро

Пн Сер 31 , 2020
Серед 7 нових станцій, на яких мобільний інтернет з’явився у кінці серпня: Хрещатик, Площа Льва Толстого, Олімпійська, Палац Україна та Палац спорту, Кловська та Печерська. Разом з тими станціями, які були запущені раніше, 4G мережа мобільних операторів вже працює на 22 станціях із 46 підземних. Нагадаємо, що розширення 4G мережі […]

Можливо ви пропустили?